Golf Workshops > Introduktion
Den mentale side af golfspillet
- Golferens Mentale Scorekort
Golferens Mentale Scorekort er et værktøj og en metode, som kan hjælpe dig til at undgå de sædvanlige fejltagelser og træffe optimale beslutninger under pres.

En forenklet, men effektiv måde at se sig selv og de beslutninger – gode som dårlige – man træffer i løbet af en runde, er at inddele golfere i 4 hovedtyper. F.eks. sker der ofte det, når den kreative type golfer skal redde sig ud af problemer, at han vælger en endnu mere kreativ løsning – uanset om situationen i virkelighed er til det eller ej, og uanset om det måske var kreativiteten, der bragte ham i problemer i første omgang. Det gælder specielt når vi er under pres, at vi vælger løsninger, der ikke er optimale for den situation vi står i.

Et andet eksempel er den meget resultatfokuserede golfer. Han går gerne efter at slå langt, og han tager chancer. Når det går godt, går det rigtig godt. Når det går skidt ender han langt ude i roughen. Herfra vælger han så ofte en løsning, der er helt i overensstemmelse med hans natur. Han går efter at komme ud af roughen og på i 2 – alligevel.

Første skridt til at lære ikke at gentage sine egne fejltagelser, er at lære sig selv at kende.

Klik på modellen for at se de 4 typer af golfere.

Highslide JS

Ved hjælp af 2 testværktøjer, et der profilerer dine mentale fokusområder, og et der profilerer de aspekter i din personlighed, som har mest indflydelse på dine sportslige præstationer, starter vi læringsprocessen.

Se udtalelse fra en elite formand
Se udtalelse fra en landsholdstræner

Læs artikel:
Mental træning og om at score, pdf

Det Mentale Scorekort
Tidligere DGU-landstræner, Magnus Landström, indførte det mentale scorekort for de danske elitegolfere. Nogle år senere så Ulrik Wilbæk fordelen ved metoden, og har siden brugt den i sit arbejde med det danske herrelandshold i håndbold. Begge er enige om, at selv den bedste teknik og fysik ikke er nogen garanti for medaljer. Hvis en atlet, der er under et mentalt og fysisk pres, netop derfor, træffer de forkerte beslutninger, kommer der ingen medaljer ud af talentet.

En måde at undgå forkerte beslutninger på er, at have et indgående kendskab til sine egne fokusområder, sit lykkehjørne og sine mentale blinde punkter.

Dit lykkehjørne
Vi ser muligheder og begrænsninger i overensstemmelse med vor iboende natur. Vi har alle et lykkehjørne. En tilstand hvor vi er i balance med os selv, og hvor vi præsterer bedst. Vi har også vore mentale blinde punkter, som repræsenterer det modsatte – en tilstand hvor vi føler os hæmmet. Ved at analysere hvilken type du er, kan vi mentalt åbne dig op for at se en række muligheder og løsninger, du aldrig har tænkt på at anvende. Også selv om disse kunne have sparet dig for en masse slag, og selv om du have vidst det på forhånd.

Mental træning
Mental træning handler derfor om at lære at åbne op for dine muligheder og derefter, at praktisere disse ude på golfbanen. Med det mentale scorekort – mentale øvelser – der er udviklet til netop dig, er du godt på vej.

Den anerkendte psykolog og professor i ledelse på INSEAD, Manfred Keit de Vries siger det på denne måde: "We cannot change people's personality, but we can teach people to change behavior in certain situations for shorter periods of time".

Og det er lige netop hvad den mentale træning handler om.

Vi ser frem til at hjælpe dig med udviklingen af din mentale tilgang til spillet, så du bliver en gladere golfspiller, opnår bedre resultater og udnytter dit talent og potentiale fuldt ud.

Highslide JS
Highslide JS Focused Golf
Læs mere om Golferens Mentale Scorekort i bogen Focused Golf udgivet I 2006:
Klik for at læse
Focused Golf

Inden du går helt i Sort - tips til mental træning
Læs indledningen til Inden du går helt i Sort - tips til mental træning.
Klik her

Bogen kan bestilles på garuda@torremirona.net

Pris kr. 99
+ kr. 30 til ekspedition